Kausilippu on kätevä väline kulkemiseen

Vielä on paljon paikkoja, joihin haluan matkustaa. Minua kiinnostaa niin nähdä Saksaa enemmän kuin myös Saksan lähimaita, kuten esimerkiksi Ranskaa ja Sveitsiä. Puolaan olisi myös jännä matkustaa, ja mikä siellä eniten kiinnostaa, on Auschwitzin keskitysleiri.

Muutamiin kaupunkeihin pääsen kulkemaan ilmaiseksi kausilipulla, joka on voimassa vaihtoaikani loppuun asti. Tämän kausilipun hommasin muistaakseni tammikuun loppupuolella. Olisihan se tietenkin kannattanut hankkia jo aikaisemmin, niin ei olisi tullut osteltua turhaan yksittäisiä lippuja. Muutaman kerran kyllä saatoin käyttää samaa lippua useamman kerran jättämällä lipun leimaamatta, mutta eihän sitä nyt aina muista leimailla vai mitä.

20150411_152528
Heidelbergin pääasemalta
20150411_152546
Heidelberg, HBF.

Tuo kausilippu, johon kouluni opiskelijat ovat oikeutettuja, maksaa kuuden kuukauden ajalta noin 150,00 €. Onhan se hurja summa maksettavaksi kerralla, mutta kausilipun hankkimalla, ei ainakaan tarvitse murehtia enää kulkemista julkisilla; on helppo vain hypätä kyytiin ja jatkaa kohti päämääräänsä.

20150115_111932
Ratikkapysäkkini maisema

Yksittäisten lippujen hinnoista olen itsekin hieman päästäni pyörällä. Alkuun esimerkiksi ostin Mannheimiin lipun, joka maksoi 2,40 €. Jälkeenpäin kun olen katsonut RNV:n sivuilta, se antaa tuplahinnan ja vielä vähän enemmänkin. Tämä hämmentää minua, sillä esimerkiksi alkuun, kun tulin Heidelbergiin, minulle sanottiin, että Mannheimiin pääsee tuolla 2,40 €:n lipulla. No, samapa se. Nyt minulla on kausilippu, niin voin matkustaa huoletta.

Kausilipun hankin myös sen takia, koska sillä pääsee kulkemaan ilmaiseksi pariin lähikaupunkiin. Esimerkiksi Ladenburgiin se käy oikein hyvin. Myös Würzburgiin sillä pääsee. Sinne muuten teinkin reissun edellisen viikonlopun lauantaina, josta kerron myöhemmin. Muuten ellei tätä kausilippua olisi, tulisi matkustaminen kalliimmaksi. DB Bahn ei anna näyttää paikallisjunien hintoja, mutta esimerkiksi IC:llä yhdensuuntainen matka Würzburgiin näyttää olevan edullisimmillaan 35 euron paikkeilla (toki hinnat varmasti vaihtelevat jonkin verran ja joskus saattaa löytää hyviäkin tarjouksia). Niin, siis tuo kausilippu käy vain paikallisjuniin, mikä selvisi minulle vasta viime viikonloppuna, mutta ei matkustusaika ajallisesti kovin paljon eroa, kun vertaan sitä IC:n juniin. Ei ainakaan tuolla Würzburgin matkalla. Toki muilla matkoilla erot voivat olla suuremmat.

Vielä olisi hieman päälle kaksi kuukautta aikaa ottaa kaikki ilo irti täällä matkustamisesta. Ensi viikollahan on muuten jo vappu. Miten saksalaiset viettävät vappua? En ehkä saa sitä tietää, sillä olen aivan jossain muualla vappuna. 🙂

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Kausilippu on kätevä väline kulkemiseen

 1. Katriina 21.4.2015 / 17:43

  Vappuun liittyy Saksassa toisaalta paikallisia kansanomaisia perinteitä ja toisaalta, kuten Suomessakin poliittisia tilaisuuksia, puheita, kulkueita ja kokoontumisia. Karnevaalimeininkiä siihen ei liity kuten opiskelijoilla on tapana Ruotsissa ja Suomessa. Karnevaaliaika meni jo ja loppui laskiaistiistaina. Vappuyötä kutsutaaan Hexennacht`iksi (noitienyö) tai Walburgisnacht (Walburgis = Valpuri, Vappu), ja silloin ovat noidat liikkeellä.He lentävät luudilla Harz-vuoristossa olevalle Brocken-vuorelle (Kyöpelinvuorelle) juhlimaan vappukokon äärelle. Tekevät siinä matkalla kepposia ihmisille. Noidat eivät lentele myöskään suomalaiseen tapaan pääsiäisenä. Joissakin maakunnissa pystytetään vappusalkoja kuten ruotsalaiset tekevät juhannuksena. Mielenkiintoista, miten kansanperinteessä Keski- ja Pohjois-Euroopassa on useita samantapaisia piirteitä. Kansat ovat aina harrastaneet kulttuurivaihtoa. Hakusanalla ”hexennacht brocken” löydät kuvia vapunvietosta Brockenilla. Brockenilla tavataan, vai aiotko lentää luudallasi jonnekin muualle.

  Tykkää

  • matkallasaksaan 21.4.2015 / 20:46

   No on kyllä samanlaisia piirteitä paljon… Tossahan menee jo sekaisin, että minäs juhlapäivänä, mikäkin maa viettää juhlaansa tietyllä tavalla. Kuvia kävin tuosta vapun vietosta kurkkailemassa ja ihan hauskalta näytti, vaikka noidat olivatkin aika pelottavan näköisiä. 🙂 Tuo Brocken-vuori taitaa olla hieman liian kaukana täältä Heidelbergista, mutta jos oikein hyvän luudan saan, niin eihän sitä tiedä, jos sinne vaikka eksyisikin. Toisaalta vappusuunnitelmat ovat jo toisaalla. Niistä varmasti pääsee kuulemaan tätä kautta viimeistään vapun jälkeen. 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s